vas. dec 4th, 2022

Hogyan maradjon a párkapcsolatod boldog és működőképes, ha már hosszabb ideje tart? Segítünk!

1. Legyél nyitott és őszinte!

Oszd meg érzéseidet a másikkal, mondd el, hogy mit szeretnél, mire van szükséged!

2. Tartsd a kapcsolatot a barátokkal!

A jó barátok veled vannak jóban-rosszban. Ha nem úgy mennek a dolgok a párkapcsolatodban, ahogy szeretnéd, akkor ők támaszt nyújthatnak neked.

3. Figyeld meg a különbözőségeket kettőtök között!

A világ elég egyszínű és unalmas lenne, ha mindenki egyforma lenne. Érdeklődj a párod véleménye, elképzelései, gondolatai, nézetei felől, gondolkodj el azon, hogy miért épp olyan, amilyen, miért így vélekedik, mi az oka, háttere? Ez segít jobban megérteni a másikat és közelebb kerülni egymáshoz, elfogadni a másikat.

4. Figyeljetek oda egymásra, hallgassátok meg a másikat!

Ha a saját érzelmeidet háttérbe szorítod, megtudhatod, hogy mit akar a másik.

5. Legyél kreatív!

Lepd meg a párod valamivel, szervezz meglepetés programot neki. Sétálj kézen fogva vele, dicsérd meg mások előtt, vagy írj neki klasszikus szerelmes levelet.

6. Kérdezz!

Ne gondold azt, hogy tudod, mit gondol a másik, mire van szüksége, hogy érez. Mindig tudd egyértelműen, hogy mi van a másikkal, ne félj megkérdezni tőle.

7. Kiegyensúlyozott szexuális élet.

A hosszú és jó kapcsolat alapja a kölcsönös örömszerzés. Beszéljétek meg őszintén, hogy ki, mit és hogyan szeret. Ne feledkezzetek meg a védekezésről és az egészségügyi-higiéniáról sem. Az egyéni preferencia idővel megváltozhat, ezért beszéljétek meg, hogy most jó-e vagy sem az együttlét az adott formában, mi az, ami nem jó.

8. Ismerd el a hibáidat!

Ne seperd a szőnyeg alá, ha tudod, hogy rosszat cselekedtél. Az őszinte bocsánatkérés elejét veheti a neheztelésnek és a vitáknak.

9. Hagyj elég időt más dolgokra is!

Hagyj időt önmagad számára is, meg a barátoknak legyen meg a saját helye és ideje.

10. Ne felejtsd el, hogy a párod mit szeret és mi a fontos neki!

Időnként tegyél a kedvére, kényeztesd, éreztesd vele, hogy fontos neked és szereted. Még ha nem is könnyű vagy áldozatokkal jár, akkor is.

(N. L., lovegoodbadugly.com)

Talán Veled is történt életed során, amikor nem csupán 2 test, hanem 2 lélek találkozott. Úgy érezted, ismered a másikat, pedig most hozott össze Benneteket először a sors. Igen, a sors.

A találkozások odafent dőlnek el. Előre megbeszéljük, kivel, mikor és hol kapcsolódunk a földi létben.

Viszont óriási tévedés azt hinni, hogy onnantól kezdve sorsunk összefonódik, és semmi nincs, ami elválasztana bennünket egymástól. Tévedés azt gondolni, hogy az eleve elrendelt találkozások örökké tartanak.
Sokan nem tesznek semmit, csak azt hangoztatják, ha az enyém, akkor úgyis mellettem marad. Pedig egy kapcsolat nem azért tart hosszú ideig, mert elrendeltetett. A találkozás valóban sorsszerű, de a szabad akarat megakadályozhatja, sőt felülírhatja a kapcsolatot.

A feltétel nélküli szeretetre meg kell érni. Hiába hisszük, hogy mi már makulátlanok vagyunk és csak a másiknak kell változni, ez nem így van. A tiszta szerelemre fel kell készülni. Hiszen ha két játszmákkal teli lélek találkozik, képesek rengeteg karmát gyártani a meglévők mellé, és hamar zátonyra fut a kapcsolat. Hiába az erős érzelem.
Meg kell tanulni a másikat szabadon hagyni. Meg kell tanulni nem befolyásolni, nem birtokolni. Az őszinteség mestereivé kell válnunk ahhoz, hogy működjön a kapcsolat. Tudni kell elengedni, megbocsátani, elfogadni. A legfontosabb dolgokat tudjuk megtanítani egymásnak.

Igen, valóban! A találkozás sorsszerű. De egy párkapcsolat azért lesz hosszútávú és szeretettel teljes, mert a két ember úgy dönt, hogy hajlandó tenni azért, hogy működjön a kapcsolat. Nem beleülnek a langyos vízbe, hanem felismerik a tanítást abban, amit a másik tükörként tart eléjük.

Egy kapcsolatban is mindig lesznek megoldandó feladatok. Aki azt mondja, hogy létezik olyan párkapcsolat, melyben mindig mindenben egyetértenek, az nem hiszem, hogy valóban őszinte. Két ember egyesüléséről van szó, akik más körülmények között nőttek fel, más neveltetésben részesültek. Egészen biztosan vannak dolgok, amiket másképpen látunk. A szeretet lényege éppen az, hogy meglássuk a tükörben, miben kell fejlődnünk tovább. Ahol nincsenek nézeteltérések, ott elfojtások vannak. Pedig a hosszútávú tiszta kapcsolat egyik alap pillére az őszinte kommunikáció.

Az “IGAZI”-val is folyamatosan kell dolgozni a kapcsolaton, hogy működőképes legyen. Erre azonban csak akkor vagyunk képesek, ha lelkünk érzi, hogy érdemes…

Egy jól működő párkapcsolat két ember felelőssége. És hiába a lélektársad valaki, ha a fizikai szinten képtelenek vagytok az együttműködésre. Ne feledjük, fizikai testben élünk, tanulnivalókkal születtünk. A szerelem kevés. Az érzésnek és a folyamatosan változásra való hajlandóságnak bizony együtt kell járnia. Így lesz egy kapcsolat örök és halhatatlan, folyamatosan megújuló, feltétel nélküli szeretettel teli.

Források (Kép és szöveg):

www.pinterest.com

http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/lelek/3791/boldog-kapcsolat

https://elozoeletek.blogspot.com/2016/06/a-hosszan-tarto-parkapcsolatok-titka.html?m=1

 

 2,779 total views,  3 views today