hét. márc 20th, 2023

Pénzt Kérni Spirituális Szolgáltatásért!?

Miért van díja egy szolgáltatásnak?


Többen azt gondolják, hogy kötelező ingyen adnunk a szolgáltatásainkat, mert azzal segítséget tudunk nyújtani, és alanyi jogon jár. Nem! Mindenkinek meg kell érteni, hogy a körforgást nem szabad megállítani, ami a pénz energiákat hozza. Ez egy olyan rezgés, ami nagyon könnyen megsérül, és elveszti az erejét, amivel megállítjuk az áramlást. Tegyük fel, ha bemegyünk a boltba, ott sem fogunk bevásárolni pénz nélkül, mert éppen szükségünk van rá. “Adjuk meg a királynak, ami jár neki” Sose adjatok semmit ingyen, mert elveszti az erejét. Gondolom mindenki ismeri a mondást, “olcsó húsnak híg a leve”
Ha segíteni akartok, de nem akartok pénz elfogadni, akkor is legalább egy kis tárgyat, vagy egy jelképes összeget, pl 10 forintot kérjetek, vagy fogadjatok el. Ne szakítsátok meg a körforgást, mert a bőség megáll félúton, és hamarosan azt fogjátok tapasztalni, hogy mínuszban vagytok. És egy fontos, több inkarnációs bölcsesség, amit ezen utolsó inkarnációmban is megtapasztaltam: AKI NEM HAJLANDÓ MEGFIZETNI A TAPASZTALAT ÉS A TANULÁS ÁRÁT, AZ MEGFIZETI ENNEK TÖBBSZÖRÖSÉT A TUDATLANSÁGA ÉS KÉTSÉGEI MIATT!

A pénz kitaláció, haszontalan papírdarab, ami csak attól értékes, hogy nagyszámú ember értéket tulajdonít neki. A rendszer hitalapon működik. Nem igazság vagy valóság, hanem kollektív hit. Paul Auster.

Az úrral tökéletesen egyet értek, de kihangsúlyoznám már itt az elején, a pénzt nem mi találtuk ki, akik leszülettünk karmamentesen(és már nem is lenne itt dolgunk) segíteni, hanem  az emberek  s erről egyesek megfeledkeznek. Főképpen azok akik a legjobban szidnak, ócsárolnak és mutogatnak ránk, hogy pénzt kérünk. Egyet sajnos nagyon sok ember elfelejt a mai világba, attól mert valaki gyógyító és igen elismert jó gyógyító, az nem azt jelenti, hogy nem jár érte fizetség, és nem csak az univerzum törvényere hivatkozva de kedves ismerőseink nézzünk szembe a tényekkel egy kicsit! Aki nem kér érte pénzt pld.; jóslás, gyógyítás, bármiféle terápia után és csak azt hangoztatja, hogy ez isten ajándéka a képessége vagy épp ezert nem jár pénz az nagy valószínűséggel ő meg nincs azon a szinten, hogy komolyabban gyógyítson vagy épp oktasson mivel valószínűleg hobbi szinten űzi! Ami nagyon jó és nem gond csak meg nem olyan fejlett, hogy tovább lepjen egy szintet! De evvel nincs gond! Aki tisztában van a gyógyítás folyamatával vagy épp az ez irányú tanfolyamokkal, akkor az tudja, hogy ez mind pénz és rengeteg energiát vesz igénybe! Mint pl. ha én akarok egy tanfolyamot indítani, akkor az nekem is ugyan úgy pénzembe kerül (hely kibérelése, számla adás), és ami a legfontosabb energia! Vagy amikor egy leokémiás kislányt gyógyítok akkor épp kristály terápiát alkalmazok és különféle módszereket azokat is meg kell vásárolni be kell ahhoz fektetni ugyan úgy! Ez az egyik fele és saját tapasztalatból tudom hogy aki ingyen várja el a segítséget az igazán nem is tesz érte, hogy egészséges legyen! Az persze más mikor valaki nagy gyógyítónak mondja magát és a szegénynek rászorultak nem segít, azok a személyek átestek a ló túlsó oldalara! Én evvel csak annyit szeretnek közölni veletek, hogy azért nézzük meg mind a két oldalt valamit valamiért elven kell, hogy működjön ez a rendszer is! Én az aranyközép utat választom inkább ha lehet így fogalmaznom én segítek mindenkinek már avval is ha nap mint nap kiteszem az aktuális energiákról szóló cikkeim vagy épp úgy döntök Égi inditatásra hallgatva, hogy első kérdés ingyen van ami ugyan úgy energiába kerül nekem a megválaszolása és továbbra is fent tartjuk, hogy aki ténylegesen rászorul és mélyszegénységbe el annak természetesen továbbra is ingyen segítünk!(Megjegyezném, mint tisztán látok, tisztán érzők és tisztán hallókat, sokan próbáltak átverni, hogy mélyszegénységben élnek, holott nem így volt. Szűrni nekünk ezt egyáltalán nem nehéz, úgyhogy kár próbálkozniuk azoknak, akik csak annak adják ki magukat.)

Végig olvastam nagyon sok kommentet, olyan leveleket melyeket havi szinten kapok innen onnan az egész világból , így-úgy megítélve ezen kérdés kapcsán engem(minket) -és itt minden tanító, gyógyító kollégáim védelmére kelnék akik pénzt kérnek spirituális szolgáltatásaiért- és nekem csak egy kérdésem lenne- a művészek is Istentől kapták a tehetségüket és akkor miért nem ingyen vannak a koncertek a színi előadások, a műalkotások ezen elgondolkozott már valaha valaki?

Tegyük már rendbe egyszer és mindenkorra. Előre szólok, hogy erős lesz, de aki ismer nem lepődik meg. Az itt leírtak egy részével már Drunvalo is foglalkozott, és ő is azonos véleményen van velem. Cikkjét linkjével meg is jelentettem ezen honlapon. Sokan mondják, hogy spirituális szolgáltatásért pénzt kérni bűn. Hogyan is szoktak szólni ezek a mondatok?

 

Ha valaminek az értékét próbáljuk meghatározni, az számít igazán, hogy hány óránkba telik megszerezni. Matt Ridley

Tehát röviden ez egy energia amit én adok és a pénz egy másik energia amivel a szolgáltatás időtartamát és díját ellensúlyozom.

1. Aki pénzt kér egy képességért, az csaló?! NEM, NEM AZ!

Bár lenne képességük az ilyen embereknek, hogy ezzel foglalkozzanak hivatásszerűen… Csináld ingyen, főállásban, mert annyi ember igényli a segítségedet, hogy másra sincs időd, fizesd a számláidat, élj meg, ne kerülj a híd alá. Utána mehetsz lecsalózni bárkit, aki szívvel, lélekkel az emberekért van. De amíg nem jártad végig az utat, én a helyedben MÉLYEN HALLGATNÉK. Lehet, hogy egyszer egy ilyen csaló segítségére lesz szükséged. Arról nem beszélve, hogy aki a képességért pénzt kér az „csaló”? Magyarázza már ezt nekem valaki. Szerintem ugyanis az is egy képesség, ha elszakad a nadrágom és valaki képes rá, hogy megvarrja, mivel én nem vagyok rá képes. Akkor az is képesség. Nahát! Akkor, fúj, csaló varrónők, hogy mertek pénzt kérni a munkátokért?! (elnézést kérek a varrónőktől, ez a példa jutott eszembe).

2. Szolgáltatások, amikért fizetni kell? IGEN!

Sokan felháborodtok, hogy mi, spirituális emberek miért kérünk pénzt, és miért kerül pénzbe a szolgáltatás. Nos, kedves olvasóm a válasz egyszerű: nekem/nekünk ez a hivatásunk, ez a munkánk, és bennünket sem tart el az állam, számlákat nekünk is fizetni kell. A fodrásznál is fizetni kell az alapanyagot, a rád fordított idejét, és a szakértelmét. Itt sincsen máshogy.

3. A valódi tudást nem lehet megvenni és nem váltható pénzre!

Mondják sokan és bizony akik mondjátok ezt, igazatok van! A valódi tudást, tapasztalatot, fejlődést nem tudod pénzért megvenni. Tévedés ne essék, NEM A TUDÁST „VESZED MEG”. Mivel nekem ez a hivatásom, főállásban és az állam (tudom hihetetlen) még engem sem tart el, így rád fordított az időmet és tudásomat „veszed meg” amit át tudok adni neked, de megtanulni nem tudom helyetted. A tudás pedig akkor és CSAK AKKOR lesz a tiéd, ha megértetted, megtanultad, és alkalmazod. EZÉRT nem lehet a tudást „megvenni”. Fogjuk már fel egyszer és mindenkorra, hogy MINDENKINEK joga van fizetséget kérni a munkájáért. Ez alól nincs kivétel! Csalók, kóklerek pedig mindig is lesznek, de azért most hallgassátok meg a másik oldal véleményét is, ha valóban kíváncsiak vagytok az igazságra. Csalók, kóklerek és MINDIG MINDEN szakmában vannak és lesznek. NEM A FIZETSÉGEN MÚLIK. Jómagam rengeted olyan spirituális szolgáltatóról tudok, akiket inkább elküldenék marhapásztornak, vagy egy multiba pénztárosnak, mert kb. annyi közük van a spiritualitáshoz, mint nekem a katonai kiképzéshez. (kb. pont semmi). Sajnos időnként akadnak olyan ügyfelek is, akik sértettségükben lehülyéznek minket spirituális embereket, és szaladnak rossz hírünket kelteni, csak azért, mert szívünkből szólva megmondtuk nekik az IGAZSÁGOT. És ugye a rossz hírek, pletykák, mindig érdekesebbek, könnyebben hihetőek. Ez egy ilyen világ, egy ilyen bolygó, egy ilyen hivatás, ezt nekünk kell tudni kezelni. Nincs ezzel gond. Apropó rátérve az emberi rosszaságra és butaságra, elmesélném azt, hogy mit tanítottam Szókratésznak valaha, amit ő a következőképpen ültetett gyakorlatba egy alkalommal:

Egyszer Szókratészhez nagy futva jött egyik barátja és felindultan mondta:

Valamit el kell neked mondanom!

– Megállj – szólt rá a bölcs –, mielőtt beszélni kezdenél, felelj,

átszűrted-e a három szűrőn mondanivalódat?

– Három szűrőn?

– Igen, barátom!

Az első szűrő az igazság.

Meggyőződtél-e arról, hogy igaz az, amit elmondani készülsz?

Nem, de úgy hallottam és…

– Hm, no de a második szűrőn bizonyára átszűrted?

Ez a jóság szűrője.

Ha már nem bizonyíthatod, hogy mondanivalód igaz, felelj, hogy legalább jó-e?

– Nem, sőt ellenkezőleg…

– Hm, hm – csóválta fejét Szókratész –, hát akkor lássuk a harmadik szűrőt.

Szükséges-e elmondanod azt, amit hallottál és annyira felizgatott téged?

– Szükségesnek éppen nem szükséges…

ha mondanivalód se nem igaz, se nem jó, se nem szükséges,

– Nos, kedvesem,

akkor temesd el magadban, és ne terhelj vele sem engem, sem magadat.

De nézzük, más oldaláról is: mindenkinek a saját maga problémája a fontos, s nálam napi szinten kb. 10-20 ember „áll sorban”, hogy „csak 5 percet, csak 20 percet szánjál rám, csak egy kérdést hadd kérdezzek”. Tudjuk jól, hogy az 5 perc az minimum 25. A 20 perc pedig minimum 1 óra. Na mármost, számoljuk csak ki: oké, nem kérek pénzt, de segítek mindenkinek. A számlákat ki fogja kifizetni helyettem? Vagy majd Isten kifizeti a számláimat? Ugye ezt ti sem gondoljátok komolyan?

Másik lehetőség:

Elmegyek szépen napi 8-10 órában dolgozni, csakhogy ne zavarjon benneteket, hogy a spirituális szolgáltatásaimért pénzt kérek. Dolgozom reggel 8-tól délután 4-ig. 5-re hazaérek, kifújom magam, eszek valamit, már 6 óra. Azt mondjátok, még csak 6 óra van. És mi van akkor, ha én a családommal szeretnék már foglalkozni este 6 után? Erre gondolt már valaha valamelyik fröcsögő szentfazék? És mit mondok azoknak az embereknek, akik az én tudásomban, képességeimben látják a reményt, hogy életük problémái megoldódnak? Bocs, most fáradt vagyok, bocs reggel 8-tól délután 4-ig dolgozom, utána már a családommal foglalkoznék?….. stb.

Hogy miért született ez az írás? Jelen pillanatban éppen a minden „fórumon” megállapított kényszerpihenőmet töltöm végkimerültség miatt, ami azért következett be, mert kb. napi 16 órát foglalkoztam az emberekkel, akiknek segítségre van szükségük. Félretéve a saját magánéletemet, egészségemet, és minden személyes igényemet. Felháborító az a sok rosszindulatú, irigy, korlátolt fröcsögés, amit ti emberek műveltek. És mi vagyunk a rosszak, mert az általatok megalkotott, belekényszerült pénz miatt pénzt merünk kérni a munkánkért. Nem tudom ti mit szólnátok, ha úton, útfélen azt kiabálnák rátok, hogy merészeltek fizetést kérni hó végén az elvégzett munkátokért? Hogy az nem ugyanaz??? NA ITT VAN A PROBLÉMA: PONTOSAN UGYANAZ!!! Ha valaki dolgozik, idejét tudását, energiáját adja valakinek, aki nem a családtagja, ezért igenis jár fizetség. EZ AZ UNIVERZUM TÖRVÉNYE! A pénzt nem mi alkottuk meg spirituális emberek, hanem ti egyszerű földi agyak. Én és még jó néhány spirituális kollégám, a szívünket, lelkünket kitesszük, hogy segítsünk rajtatok embereken, és ti pedig a sárga földig lehordtok minket mindennek. Egy pillanatra képzeljétek már a helyünkbe magatokat, figyelembe véve a fentebb leírtakat. Szerintetek ez mennyire esik jól nekünk? És milyen jogon ítélkeztek, és hordtok le minket? Vigyázzatok! Amint ítéltek, úgy ítéltettek. Jézus is ezt mondta.

Rátérve még Jézusra  olvassátok el figyelmesen a Bibliát. Jézus meg volt fizetve, bármilyen furcsának is tűnik. Mikor ellátogatott egy házba a tanítványaival, ételt italt kaptak ki lettek mosva a ruháik, lett nekik pakolva útravalónak étel és pénzt is kaptak. Akkor miről is fröcsögnek a szentfazekak? A másik Egyiptomba és itt most előjöhetnék minden kultúrával, a  a papok(Egyiptomba), a guruk szerzetesek, mind adományok által meg lettek fizetve, méghozzá bőségesen, és az adomány mellet élelmiszerrel, ruhaanyaggal tűzifával stb.-vel el voltak látva. Sok helyen az adomány (ami pénzt jelentett többek között), meg volt határozva, mennyi legyen. A harmadik, rengeteg egyházi gyülekezet van, ott ezek a szentfazekak amikor bedobják a perselybe a perselypénzt,(ami nincs is megadóztatva) és kifizetik az egyházadót személyesen, az ugye nem gond nekik, csak ha mi a munkánkért pénzt kérünk. Tiszta szégyen, mondhatom joggal ezt. S ez nem ítélet csak egy szerény ám IGAZSÁGOS vélemény!!!

Zárószóként pedig csak ismételni tudom magam: fogjuk már fel egyszer és mindenkorra, hogy MINDENKINEK joga van fizetséget kérni a munkájáért. Ez alól nincs kivétel, bármi is legyen a munkája! Aki ezt a leírtak, (nem tudom ki mennyire) olvastak tükrében nem képes felfogni, megérteni, azzal már nincs mit tenni. Majd megtapasztalja a saját bőrén egy inkarnációjában, amit most másoknak okoz, a szitkozódásával és a rosszindulatával.

Forrás:

http://atlantiszfenyfia.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1203552

 

 

 2,168 total views,  6 views today