pén. dec 2nd, 2022

Másnaposság:
A másnaposság elkerülése végett igyál meg minden alkoholos ital elfogyasztása után/közben egy nagy pohár langyos vizet. Lefekvés előtt egyél pár falatot és igyál meg egy liter vizet. Nincs másnaposság, ami megkörnyékezne.

Megfázás:
Ha valaki Kínában megfázik, azt mondják, gan mao le. Ha tüdőgyulladása van: gan mao le. Ha bronchitisze: gan mao le. Ha torokgyulladása: gan mao le. Minden gan mao le, minek annyit kényeskedni. Ennek megfelelően a kezelés is egyféle, bármelyik betegségnél. Kizárólag forró vizet igyál, legalább félóránként, egy szelet gyömbérrel vagy mézzel. Van, aki a forró vizes szójaszószra esküszik.

Köhögés:

Forralj fel 3 dl kólát (!), igen, kólát, egy jó nagy darab, legalább tízcentis felszeletelt gyömbérrel. A katyvaszt forrald lassú tűzön legalább tíz percig, és idd meg forrón! Az élvezeti értékéről inkább ne essen most szó…

Ja, és krákogd fel a trutyit, amilyen gyakran csak tudod. Ha igazán kínai akarsz lenni, szabadulj meg tőle az utcán, boltban, bárhol is légy, ha jön az ihlet…

Menstruáció:
Elnézést a férfi olvasóktól… Amikor menstruálsz, legyen a hasad és a lábad melegben. Melegítsd, ahogy csak tudod, ezeket a részeid.

Gyermeked köhögése:
Ha gyermeked köhög, veregesd a hátát ütemesen, amennyit és amikor csak tudod, a két lapockája mentén, alulról, felfelé haladva. Ne kíméld, jó erősen csináld! Így kiütöd belőle a letapadt váladékot. Itt tényleg mindenki így gyógyítja a letapadt váladékkal járó köhögést.

Ha fázós vagy:
Ne űzz dinamikus sportot! Inkább jógázz, tajcsízz, emelj súlyokat, tornázz, semmint fuss vagy aerobikozz. A dinamikus sport hőt von el, a statikus sport hőt ad a testednek. Legalábbis a kínaiak ezt mondják.

Emésztési problémák:
Ha gondod van az emésztéseddel, nevezetesen lassú és renyhe, soha ne reggelizz hideg ételt. A kínaiak egyébként sem reggeliznek hideget, nincs is emésztési problémájuk.
Egyél, akármilyen furán is hangzik, meleg tojásos rizst, húslevest, tojáslevest vagy bármilyen tésztás levest nyers zöldségekkel és hússal reggelire. Persze ne gulyást vagy tejfölös palóclevest, esetleg halászlét…

Jó egészséget!

Cikk forrása:

https://nlc.hu/egeszseg/20110203/egyszeru_kinai_praktikak_az_egeszsegert/

Kép forrása:

https://hoagmedicalgroup.com/wp-content/uploads/Debunked-Flu-Myths.jpg

 1,428 total views,  3 views today