vas. dec 4th, 2022

Hét lépés az egó befolyásának legyőzésére

1. Ne érezd magad megbántottnak! Ami megbánt, az csak gyengít.

2. Szabadulj meg a győzelem kényszerétől! Nem a győzelmeid vagy a nyereségeid alkotják lényegedet. Légy megfigyelő, észlelj és élvezz mindent anélkül, hogy trófeát kellene nyerned. Amint kevésbé hajszolod e győzelmeket, egyre nagyobb számban fognak előfordulni életedben.

3. Szabadulj meg annak a kényszerétől, hogy mindig neked legyen igazad! Amikor a legjobban belemelegedtél egy vitába, tedd fel magadnak a kérdést: „Mi fontosabb, az igazam, vagy a boldogságom?”


4. Szabadulj meg a felsőbbrendűségi kényszeredtől! A valódi nemesség nem abban áll, hogy jobbak vagyunk valaki másnál, hanem hogy jobbá válunk régi önmagunknál.


5. Szabadulj meg a kényszertől, hogy mindig többet akarsz! A dolgok iróniája, hogy amikor már többé nem követelsz, a vágyott dolog bőséggel érkezik életedbe.


6. Hagyj fel azzal, hogy a teljesítményedből származtatod önazonosságodat!


7. Ne adj a híredre! Hírneved nem benned lakozik, hanem mások elméjében, ennél fogva egyáltalán nincs hatalmad felette. Azért tedd, amit teszel, mert belső hangod útmutatását követed.

Tehát, amint meglátod, hogy ki nem vagy, magától megjelenik annak valósága, aki vagy.

Az emberi létezés fő dilemmája épp maga a tudatosság nélküli gondolkodás.

Az egós elmét teljesen kondicionálja a múlt.

Az egó elégedettsége rövid ideig tart, ezért állandóan további dolgokat keres.

A dolgokkal történő én-azonosulás teremti meg a dolgokhoz kötődést, a dolgokkal kapcsolatos rögeszmés megszállottságot, ami aztán létrehozza fogyasztói társadalmunkat és azokat a gazdasági struktúrákat, ahol a fejlődés egyetlen mércéje a mindig többet.

A kontrollálatlan sóvárgás a többre, a vég nélküli növekedésre nem más, mint működészavar és betegség.

Úgy száz évvel ezelőtt könnyebb volt megváltoztatni százmillió ember véleményét, mint megölni százmillió embert. Ma könnyebb megölni százmillió embert, mint a véleményüket megváltoztatni.

Forrás:

http://atlantiszfenyfia.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1194373

Főkép forrása:

https://oldcivilizations.files.wordpress.com/2011/08/44astral_projection.jpg

 1,711 total views,  3 views today