szo. nov 26th, 2022

Gabriel üzenete – 2021.08.29. vasárnap***

Kedves Magyarok!
Kedves Magyar Nők és Férfiak!

Gabriel vagyok, nem a híres arkangyal, hanem egy szimpla egyszerű férfi, aki megfontolt és a szeretet nyelvén próbál tanításokat adni. 

A mostani üzenetemben a megnyilvánulásainkról, szavainkról, gondolatainkról, tetteinkről, gondolati formákról fogok picit tanítani. A mai világban sajnos a bunkóság, a bezártság, jellemző az emberekre, zártak az emberek, mindenki mindenkiről pletykál, és hátba szúrja. Mivel? A félelemmel teli beszédével, ami lehet gőg, harag, megbántódás, lelki sérelmek, nehézségek az életében, elfojtott érzelmek, stressz okozta problémák, bármilyen negatív dolog az életben, ami kihatással van; vagy lehet a mindennapi életére. Semmi olyat nem kellene tenni, ami más kárára tesszük. 

De sajnos nehéz élet, ami most éppen van az életünkben, nem mindig jó dolgokba keveredünk, sajnos a szükség ”nagy úr”, közbe pedig kicsi, mert kicsinyességeket teszünk. Miért, mert rá kellene bízni magunkat az Istenre. De akkor se kellene lopni, csalni hazudni, mert amit elkövetünk más ellen, az sajnos visszaszáll, negatív sorsot, karmát, eredményez. Higgyétek el, a JóIsten mindig megsegít a szükség órájában, a legutolsó percben, vagy akár előtte is, de otthon a fotelból nézve sajnos nem sokat segíthet, tenni kell, menni érte. Tedd meg a te részedet is és Isten is segít mindenben (Hálát adni). De vajon Jézus miről tanított?

„Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket. (Máté, 5:44). 

Ha mindenki magában elmondaná a következő kis  dolgot, amikor találkozik a másikkal; megáldaná a másikat az milyen jó lenne. Csak annyit kellene mondani magadban:  ”Áldásom az életedre.” . Pl.:  ”Szia. (Magadban: Áldásom az életedre), hogy vagy? Mi újság? köszi jól és te?”….és folytatni a párbeszédet. A nevelésnél rontunk el mindent:  használni kellene a mondatokat a gyerekeknél:

„Gyerekneveléskor jó lenne ha ezeket a szavakat használnánk, sokszor:

– Légy szíves!

– Köszönöm.

– Biztos vagyok benne, hogy meg tudod csinálni.

– Ideje hozzáfogni, Fő, hogy megpróbáltad, legközelebb majd jobban sikerül!

– Segítsek?

– Fogjunk hozzá együtt!

– Ez így nem megy, máshogy kellene megoldanunk!

– Gratulálok, szép munka volt!

– Mesélj erről többet!

– Te mit gondolsz erről?

– Szerinted ő hogy érzi most magát?

– Nem szabad!

– Most már elég!

– Megértem a haragodat.

– Elnézést kérek.
Stb. Stb. Stb.

Mennyivel szebb lenne ha neveléstől felnőtt korig ezeket alkalmaznánk. Mennyivel szebb lenne, miért mert Jézus azt is mondja a gondolataitokkal, szavakkal és tettekkel is lehet vétkezni.  

Felmerül a kérdés: Húú de akkor? Hát igen, ezt borzasztó nehéz. De tudatosan kell figyelni a gondolatainkat, a teremtésbe akkor megy a gondolat, amikor gondoljuk, 8 másodpercen belül. Az alatt lehet ”töröl, töröl, töröl.” mondani.  ”Pl. húú ez már egy r*had*k”. (Elnézést a csúnya beszédért).  Azután egyből töröl, töröl, töröl, 8 másodpercen belül, magadban kimondani.  Az egót le kell állítani. Hogyan nem menni bele a vitába, csak mosolyogni aztán rá nevetni. Hidd el meg fog lepődni, elkezdesz hahotázva nevetni.  🙂

Szavakat, hogyan? 10 másodpercig elszámolni, vagy ott hagyni ráhagyni, vagy megmondani bocsi de nincs igazad, vagy a nevetés, amit éppen érzel. Én máshogy látom, az egészet. Lehet neki is igaza lesz, mert mindenkinek igaza van, ha nem hazudik. Mert mindenkinek megvan az álláspontja. Szóval nehéz ez is. Tettek? 

Hát ezt a kettőt megfogadva, jön a tett. A tetteknek is ellen tudunk mondani ,ha a kettő előző teljesül. Ez is akaraton múlik. Itt jön Jézus másik tanítása, ”A ki egyik arczodat megüti, fordítsd néki, a másikat is; és attól, aki felső ruhádat elveszi, ne vond meg alsó ruhádat se.” (Lukács, 6: 29) Miért ne üssük meg? 

Mert az is karma, tartozás lehet, vagy lesz, sors. Mindannyian egyek vagyunk, lehet tartoztál előző életedből vagy sorsszerű, vagy ő tartozott neked. Egyek vagyunk (Isten volt először a világon, felosztotta magát)! Azért mondja Jézus, hogy add oda, mert neki szüksége van rá, abban a percben. Ha nincs lelkiismeret furdalás, nem biztos, hogy karmává, tarozássá alakul. A legjobb, ha elfutunk ilyenkor, ha nem akarjuk a karmát, sorsot megélni. Nehéz ezt elmagyarázni. 

Mindkét oldalról megközelítettem, úgy érzem. Ha nők 3 férfival egy utcába kerülnek, és közrefogják, ott a leggyengébb pontot kell a férfiaknak megtalálni és futni. Jelenlét kérdése. Üsd meg, de még se üsd meg? Mert karma, sors lesz belőle. De fuss….  A megoldás ilyenkor a következő: ”A JÓISTEN VELEM VAN”. 

Mindig ezt mondjuk magunkban, ha tudjuk, folyamatosan, ilyenkor kialakul az Isteni jelenlét. Mint mantraként (folyamatosan magunkban) használhatjuk, folyamatosan mondani, mikor tehetjük (nem elfelejteni!!!).

A JÓISTEN VELEM VAN!!!!  

És meg fog segíteni abban a percben, csak mondani kell magunkban.

Sose felejtkezzünk el a JÓISTEN-ről.
Nehéz szeretni a másikat, elhiszem, de próbáljátok meg. Ha átver, hazudik, figyeld és legközelebb megteszi, már lépj, bocsáss de enged el, el ahogy tudod. Vannak jó elengedés meditációk, és megbocsátás meditációk youtube-on.  Érdemes hallgatni. Végül pedig zárnám Jézus szavaival:
”Ezeket parancsolom néktek, hogy egymást szeressétek.” (János, 15, 17)
”Mert a ki magát felmagasztaltatja, magaláztatik; és aki magát megalázza, felmagasztaltatik.” (Máté, 23: 12)

Mennyei Atya, Mennyei Anya, Jézus és Szentlélek Áldását Kívánom Mindenkinek Nagy Szeretettel.

Áldás, Áldás, Áldás életedre!

Szeretettel: Gabriel Szankz

 

Főkép forrása:

www.shutterstock.com

Videók Forrása:

www.youtube.com

 

 

 

 4,222 total views,  9 views today