szo. nov 26th, 2022

Gabriel üzenete – 2021.11.21. vasárnap

Kedves Magyarok!

Kedves Nők és Férfiak!
Kedves Magok!

 

Gabriel vagyok, Gabriel Szankz. Egy kedves, rendes, szeretettel teli férfi, aki a szeretet nyelvén próbál beszélni és érvényesülni. Mindig a szeretet nyelvén próbálok tanácsot adni más embereknek, Isten és Jézus ihlette szavaim által.

Mai üzenetemben, a kölcsönös megértésről, az elfogadásról, és az egymás közti kölcsönös kommunikációról szeretnék nektek beszélni. A mai világban az emberek sajnos, nem nagyon értik meg egymást, elbeszélnek egymás mellett és nem, vagy csak gondolják, hogyan is gondolkodhat a másik ember. Meg kellene kérdezni a másik embert, és leülni szeretettel beszélgetni. Minden kapcsolat alapja a jó és tartalmas beszélgetés. Legyen az párkapcsolati vagy akár szülői vagy baráti kapcsolat. Békességgel, szeretettel kellene egymással beszélgetni. Jézus is azt tanítja:

Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.
(Máté, 5:9)

Közös kompromisszumot kellene kötni az embereknek a szeretetben, ha a másik elkezdene ordibálni, akkor meg kellene mondani neki: Miért emeled fel a hangerődet? Én szeretettel szeretnék beszélgetni veled. Nem pedig olaszos módra 🙂 Tudni kell, hogy aki a másik emberrel üvöltözik az energiát lop a másiktól és ilyenkor aki az üvöltöző embert hallgatja az összeszorul és bezárkózik. Ha ellenséged lesz a barátból vagy emberből, Jézus ezt tanítja:

Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.
(Máté, 5:44)

Imádkozni kellene Jézushoz, hogy szabadítsa meg a démonjaitól a másik felet. Illetve a sok negatív energia ami szintén rajta van az megzavarhatja a másik embert. Kérhetünk Jézustól is, hogy tisztítsa meg a másik embert a negatív energiáktól. Jézus bármiben segít nekünk, csak kérni kellene őt, mindig.

Az emberek vagy jók vagy rosszak. Jézus ezt tanítja a jó és rossz emberekről:

Vagy legyetek jó fák, és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek romlott fák, és teremjetek romlott gyümölcsöt; mert gyümölcséről ismerik meg a fát.
(Máté, 12:33)

A jó ember az ő szívének jó kincseiből hozza elő a jókat; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszokat.
(Máté, 12:35)

A másik embert el kellene fogadni, úgy ahogy van. Megváltoztatni, nem fogjuk tudni, csak az idő és a történések fogják az embert megváltoztatni, illetve azok az emberek hatással lesznek rá, akikkel együtt lakik vagy környezetében vannak. Az ember jelleméből adódóan cselekszik és beszél.

Jézus azt tanítja, hogy:

És a mint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképen cselekedjetek azokkal.
(Lukács, 6:31)

Mindig nézd meg, hogyan esne az, amit mondanál a másiknak, az neked, hogyan esne. Nehéz, de mindig lásd meg azt, gondold bele a másik ember helyzetébe magadat, hogy vajon neki hogyan esne.

Lásd meg magad, kívülről, hogy milyen vagy a másik emberrel. Meg kell érteni a másik embert, miért pont azt cselekszik mi okból és miért. El kell magyaráztatni vele, hogy ő hogyan gondolkodik és miért. Kölcsönös kompromisszumra kell jutni, a szeretet jegyében.
Mindig azon gondolkozz, hogyan segíthetnéd a másik embert és ne azt hogyan árthatnál neki. Mert aki másnak árt, az magának árt. Miért? Mert Isten volt először és Ő osztotta fel magát.

Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan.
(Zsoltárok könyve 82:6)

Szóval, ha a másik emberrel beszélsz, tudnod kell, hogy Isten egy darabjával beszélsz. Úgy ahogyan te is az vagy.

Azért lenne jó, ha békességben lennének az emberek és a jók összegyűlnének, beszélgetnének és kölcsönösen imádkoznának Istenhez és Jézushoz egyaránt.

Jézus ezt tanítja:

Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.
(Máté, 18:20)

Mindig lásd meg azt, hogy viselkedsz másokkal, érezd és gondold bele az ő helyzetébe. Ne árts másoknak, se szavaiddal, se tetteiddel. Mindig a jóra fókuszálj, és a jót tedd, ne a rosszat!

Zárom soraimat, a jó kapcsolat alapja, ne feledd: a jó és szeretettel teli kommunikáció. Mindig lásd azt, hogy a másiknak mi a jó és persze vedd figyelembe magadat is. Kölcsönösen legyen jó számotokra minden.

A Mennyei Atya áldását kívánom életedre és családod minden tagjára. Legyenek békés és szeretettel teli megnyilvánulásaid a szeretet jegyében. Jó egészséget és az Atya áldását kívánom, hogy tartson meg sok erővel, hittel és kitartással. Mindig a szeretetben légy, ne pedig a félelemben.
Légy a jelenben, ne a múltban és jövőben.
Isten áldjon!

Szeretettel: Gabriel Szankz

Főkép forrása:

www.pinterest.com

 

 2,851 total views,  6 views today